Stuttgart - 2008. 01. 26Nagy örömmel tettünk eleget a stuttgarti Csöbörcsök együttes felkérésének, miszerint az idén megrendezésre kerülő magyar bálon kísérjük őket, majd zenéljünk is - lehetőleg jó sokat, mert szerencsére a kinti magyarok bizony nagyon szeretik a népzenét!

Kicsiny kultúrkommandónk megfáradva, de törve nem érkezett meg Stuttgartba, ahol egy rövid bemelegítő próba, majd egy hangulatos ismerkedő sörözés a Csöbörcsök együtessel előzte meg magát a bált.


Persze a sörözésen előkerültek a hangszerek is, ami a mégoly rideg, és tüchtig német pincéreket sem hagyta hidegen: bár az elején még szóltak, hogy fél óra múlva záróra, ebből a fél órából lett majdnem kettő.Másnap délig alvás, majd különféle ügyességi feladatok megoldása után (fejfájósan ördöglakat szét és összeszerelés, cimbalomcipelés a harmadik emeletről, ilyesmi...) megérkeztünk a bál helyszínére, majd megkezdődött a bál.
Akcióban a zenekar


A vendégek megérkezése után rövid műsor keretében bemutatkozott a Tündök zenekar, majd a Csöbörcsök táncegyüttes előadta új vajdaszentiványi koreográfiáját, amely igen nagy sikert aratott a kinti magyarok körében.
A Csöbörcsök tánca - háttérben teli torokból énekelünk


Ezután vette kezdetét a táncház a kinti teremben, ahol hajnali négyig ment a tánc, szólt a zene fergeteges hangulatban.
Azon már senki sem lepődött meg ezekután, hogy a szervezőknek úgy kellett "lelőni" a csapatot, hogy végre fejezzük be a nótázást, és menjünk már haza, mert vége a bulinak.


Másnap (aznap...) már könnyű dolgunk volt: a szél szinte hazafújt minket (lehet erről a könnyű dolgunk volt dologról nem ártott volna, ha konzultálok Csabival, aki oda-vissza vezette géplovunkat...), és szerencsésen - egy darabban érkeztünk meg Pestre.És hogy milyen volt?


Mi nagyon jól éreztük magunkat, és az eddigi visszajelzések alapján ezzel nem voltunk egyedül!

Természetesen ez nem így lett volna a Csöbörcsök lelkes csapata nélkül, akiknek ezúton is nagyon köszönjük azt a sok kedvességet, amivel fogadtak minket, Köszönjük Sophie-nak és Zolinak a szállást, étkezést, köszönjük az egész Csöbörcsöknek a jó beszélgetéseket, söröket, a táncot, és reméljük: nem utoljára találkoztunk veletek.

vissza>>>